Dėl Priėmimo į LPM

LPM
Gabrielė rašė: Sveiki, rašote, kad CMEK galioja 2 metus. Ar ši nuostata įsigaliojo nuo š. m.? Jei 2025 m. buvo gauta teigiama CMEK išvada (2025-01), galbūt ji galiojanti? Ar reikia pakartotinės ir tik pakartotinai gavus teigiamą išvadą ji galiotų 2 metus? Dėkoju už atsakymą.
Sveiki, CMEK išvada yra galiojanti iki 2027.01
LPM
Aivaras rašė: Sveiki, norėčiau pasiteirauti – ar gali kilti problemų stojant į Lietuvos policijos mokyklą, jei praeityje buvo skirta viena administracinė nuobauda už karo prievolės (šaukimo) vengimą? Nuobauda sumokėta, daugiau pažeidimų nebuvo. Gal kas susidūrė ar turi patirties? Ačiū iš anksto.
Sveiki, kiekvienas atvejis vertinamas individualiai. Kai bus pateiktas prašymas, tuomet eigoje bus patikrinta nepriekaištinga reputacija ir priimtas sprendimas, su kuriuo būsit supažindintas.
Gabija
Praeitais metais stojau į LPM. Nepavyko įstoti tik dėl neturimų teisių, kitus normatyvus įvykdžiau. Ar stojant kitais metais visus tyrimus/normatyvus reikės atlikti iš naujo? Kiek skaičiau, CMEK galioja du metus. Ačiū.
Dainius
Laba diena, Gal galite patikslinti, kada numatoma skelbti 2026 m. atrankų rezultatus tikslesnė data LPM (kurie pateko pateikia sausio 22d)?
LPM
Dainius rašė: Laba diena, Gal galite patikslinti, kada numatoma skelbti 2026 m. atrankų rezultatus tikslesnė data LPM (kurie pateko pateikia sausio 22d)?
Sveiki, tie, kurie atitiks reikalavimus, galės dalyvauti atrankoje. Atranka vyks rugpjūčio viduryje, po jos dalyviai žinos, kas pateko kas ne, nes dalyvaus fiziškai atrankoje ir rezultatų skelbime.
LPM
Gabija rašė: Praeitais metais stojau į LPM. Nepavyko įstoti tik dėl neturimų teisių, kitus normatyvus įvykdžiau. Ar stojant kitais metais visus tyrimus/normatyvus reikės atlikti iš naujo? Kiek skaičiau, CMEK galioja du metus. Ačiū.
Sveiki, taip CMEK galioja, psichologo išvada galioja. Kai teiksite prašymą, peržiūrėsime ką turite. Galėsite tiesiai rašyti į priemimas@policija.lt
indre
Mano cmeko isvada galioja iki s.m geguzes men. Ar dar bus tinkama teikiant prasyma ar jau nesiskaitys?
LPM
indre rašė: Mano cmeko isvada galioja iki s.m geguzes men. Ar dar bus tinkama teikiant prasyma ar jau nesiskaitys?
Sveiki, jei pateiksite prašymą iki gegužės mėnesio, tuomet nereikės papildomai praeiti CMEK, jei pateiksite po gegužės mėnesio konkrečios dienos, tuomet reiks iš naujo.
vakaris
sveiki, esu pašauktas į kariuomenę ir tarnybą turėčiau pradėti liepos mėn, jei šiais metais stoju į policija praeinu visus etapus, ar iki kitų metų kitos atrankos galiotų cmek, fiziniai ir tt, kad nereikėtų vėl iš naujo kartoti, kariuomenės tarnybą baigčiau apie 2027m kovo mėn.
simelis
Sveiki, esu užsirašęs į privalomąją tarnybą ir turėčiau išeiti liepos mėnesį. Bet yra neaišku ar tikrai paims mane, nes daug žmonių nori ten kur aš noriu, ar galėsiu teikti anketą į policijos mokyklą ir jei pakviestų tarnauti atidėti mokslus LPM ir išeiti tarnauti? O gal yra toks dalykas kaip akademinės atostogos LPM?
LPM
vakaris rašė: sveiki, esu pašauktas į kariuomenę ir tarnybą turėčiau pradėti liepos mėn, jei šiais metais stoju į policija praeinu visus etapus, ar iki kitų metų kitos atrankos galiotų cmek, fiziniai ir tt, kad nereikėtų vėl iš naujo kartoti, kariuomenės tarnybą baigčiau apie 2027m kovo mėn.
Sveiki, CMEK galioja 2 metus, psichologo išvada 3 metus, fizinis vertinimas 1 metus. Viskas užskaitoma, jei prašymo pateikimo dieną galioja šie terminai.
LPM
simelis rašė: Sveiki, esu užsirašęs į privalomąją tarnybą ir turėčiau išeiti liepos mėnesį. Bet yra neaišku ar tikrai paims mane, nes daug žmonių nori ten kur aš noriu, ar galėsiu teikti anketą į policijos mokyklą ir jei pakviestų tarnauti atidėti mokslus LPM ir išeiti tarnauti? O gal yra toks dalykas kaip akademinės atostogos LPM?
Sveiki, mokslai LPM, jei laimėtumėte atranką, prasidėtų nuo š.m. rugsėjo 1 d. Galite tvarkytis visus reikalavimus, o paskui matytumėt eigoje, kaip pasielgti. Sveikatos patikra galios 2 metus, psichologo išvada 3 metus, fiziniai vertinimai 1 metus. Jei praeitumėte visus etapus, galiotų kitiems metams, jei nepavyktų šiemet.
Augustas
Sveiki, pateikiau prašymą atrankai LPM (1 metų trukmės) sausio 22 dieną, kada galima tikėtis patikrintų dokumentų bei tolimesnių sprendimų apytiksliai?
LPM
simelis rašė: Sveiki, esu užsirašęs į privalomąją tarnybą ir turėčiau išeiti liepos mėnesį. Bet yra neaišku ar tikrai paims mane, nes daug žmonių nori ten kur aš noriu, ar galėsiu teikti anketą į policijos mokyklą ir jei pakviestų tarnauti atidėti mokslus LPM ir išeiti tarnauti? O gal yra toks dalykas kaip akademinės atostogos LPM?
Sveiki, teikti prašymą galite, galite praeiti visus procesus ir tuomet laukti atrankos, kuri vyksta rugpjūčio mėnesį.Praėjus procesus CMEK išvada galioja 2 metus, psichologo išvada 3 metus, fiziniai vertinimai išlaikyti galioja 1 metus laiko. Akademinės atostogos yra, tačiau tik tuomet, kai LPK kursantas jau mokosi LPMe. Po atrankos paaiškės kas yra priimtas ir mokslai prasidės nuo š.m. rugsėjo 1 d. Tik tuomet asmuo įgauja LPM kursanto statusą ir gali naudotis akademinėmis atostogomis, jei yra tam svarbi priežastis.
Gabrielė
Sveiki, domintų didesnis aiškumas tarp planuojamų įvykių (kalbant apie įvadinius kursus). Galbūt žinomos ar bent preliminariai numatomos datos šiems įvykiams: 1. Kada planuojamas fizinio pasiruošimo vertinimas kovo mėnesį? 2. Kada numatoma balandžio mėnesio atranka? 3. Jei kovo mėnesį nepavyktų turėti fizinio pasirengimo, ar bus galimybė fizinius normatyvus atlikti balandį prieš pat atranką? Ačiū.
LPM
Augustas rašė: Sveiki, pateikiau prašymą atrankai LPM (1 metų trukmės) sausio 22 dieną, kada galima tikėtis patikrintų dokumentų bei tolimesnių sprendimų apytiksliai?
Sveiki, kai bus peržiūrėti duomenys, gausite informaciją į nurodytą el.paštą. Kilus detalesniems klausimams prašome rašyti į LPM mesendžerį arba priemimas@policija.lt.
LPM
Gabrielė rašė: Sveiki, domintų didesnis aiškumas tarp planuojamų įvykių (kalbant apie įvadinius kursus). Galbūt žinomos ar bent preliminariai numatomos datos šiems įvykiams: 1. Kada planuojamas fizinio pasiruošimo vertinimas kovo mėnesį? 2. Kada numatoma balandžio mėnesio atranka? 3. Jei kovo mėnesį nepavyktų turėti fizinio pasirengimo, ar bus galimybė fizinius normatyvus atlikti balandį prieš pat atranką? Ačiū.
Sveiki, pretendentams, kurie praeina reikalavimus ši informacija teikiama asmeniškai. Rekomenduojame stengtis kuo greičiau atlikti visus procesus ir etapus, kad liktų rezervinio laiko iki atrankos. Asmeniškai bus informtuoi apie atrankos datą tie, kurie bus įvykdę visus reikalavimus. Fizinis vertinimas vyksta preliminariai du kartus į mėnesį, kas dvi savaites. Neišlaikius fizinio vertinimo galima perlaikyti po dviejų savaičių. Siūlome ruoštis iš anksto, kad būtų galimybė išlaikyti iš pirmo karto.Dėl detalesnių klausimų galima kreptis 070060076.
Luka
Sveiki, jei dar laikausi B kategorijos teises ar galiu teikti prasyma stoti i Lpm ir veliau pristatyti iki atranktos vairuotojo pazymejjma?
LPM
Luka rašė: Sveiki, jei dar laikausi B kategorijos teises ar galiu teikti prasyma stoti i Lpm ir veliau pristatyti iki atranktos vairuotojo pazymejjma?
Sveiki, taip.
Kamilė
Sveiki, ar iki kvietimo atlikti fizinio pasirengimo užduotis privaloma turėti CMEK išvadą ar ji gali būti pateikta ir šiek tiek vėliau?

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]