Dėl Priėmimo į LPM

LPM
Akvilė rašė: Sveiki, kiek gauna baiges mokslus policininkas į rankas darbo užmokesčio?
Sveiki, apie 1000 eurų.
Paulius
Sveiki, gal galite paaiskinti kas yra tas lojalumo vertinimas? Ka butent jus tikrinate?
LPM
Paulius rašė: Sveiki, gal galite paaiskinti kas yra tas lojalumo vertinimas? Ka butent jus tikrinate?
Sveiki, tikrina ne LPM, o atitinka įgaliota institucija. Lojalumas valstybei yra apibrėžtas Lietuvos Respublikos vidaus tarnybos statuto 9 straisonyje. Esant poreikiui, šį teisės aktą galite rasti per google paiešką.
gabija
Laba diena, si rugseji buvau priimta mokytis, taciau atsisakiau, jeigu bandyciau stoti kitais metais ar butu kokiu padariniu ar ziuretu atidziau, del to kad nestojau siais metais?
LPM
gabija rašė: Laba diena, si rugseji buvau priimta mokytis, taciau atsisakiau, jeigu bandyciau stoti kitais metais ar butu kokiu padariniu ar ziuretu atidziau, del to kad nestojau siais metais?
Sveiki, jeigu paklaus Komisija, tuomet ir pasakysite priežastis. Jokių padarinių Jūsų sprendimas nesukelia.
Karolina
Sveiki, o įstojus į įvadinius kursus vis tiek reikia gyventi bendrabutyje? Ar kiekvieną dieną galima važiuoti namo po paskaitų? Ačiū
LPM
Karolina rašė: Sveiki, o įstojus į įvadinius kursus vis tiek reikia gyventi bendrabutyje? Ar kiekvieną dieną galima važiuoti namo po paskaitų? Ačiū
Sveiki, gyvenimas privalomas bendrabutyje, išimtis taikoma esant svariems argumentams, išimtį suteikia LPM viršininkas.
Inga
Sveiki, gal jau žinoma kada prasidės įvadinių mokymų nauja grupė? Praėjau CMEK, psichologinį vertinimą AVPK, toliau nurodymų jau ilgokai negaunu.
LPM
Inga rašė: Sveiki, gal jau žinoma kada prasidės įvadinių mokymų nauja grupė? Praėjau CMEK, psichologinį vertinimą AVPK, toliau nurodymų jau ilgokai negaunu.
Sveiki, pasiskambinkite 070060076.
Lauryna
Sveiki, turiu klausimą dėl butpinigių. Gal kas žino ar Panevėžyje yra skiriami tarnybiniai bustai ar pareigūnai gauna butpinigius, jei gauna, tai kiek tiksliai? Aš pati gyvenu kitame mieste, ne Panevėžyje, esu baigus Teises studijas, galvoju eiti į ivadinius kursus ir gyventi Panevėžyje.
Lau
Lauryna rašė: Sveiki, turiu klausimą dėl butpinigių. Gal kas žino ar Panevėžyje yra skiriami tarnybiniai bustai ar pareigūnai gauna butpinigius, jei gauna, tai kiek tiksliai? Aš pati gyvenu kitame mieste, ne Panevėžyje, esu baigus Teises studijas, galvoju eiti į ivadinius kursus ir gyventi Panevėžyje.
Kaip teisininkė turėtum mokėti ne tik skaityti, bet ir suprasti įsakymų, nutarimų ar kitų įstatymų turinį. Trumpai - skiriami. Dydžiai ir sąlygos nurodytos.
LPM
Lauryna rašė: Sveiki, turiu klausimą dėl butpinigių. Gal kas žino ar Panevėžyje yra skiriami tarnybiniai bustai ar pareigūnai gauna butpinigius, jei gauna, tai kiek tiksliai? Aš pati gyvenu kitame mieste, ne Panevėžyje, esu baigus Teises studijas, galvoju eiti į ivadinius kursus ir gyventi Panevėžyje.
Sveiki, yra teisės aktų nustatyta tvarka dėl butpinigių pareigūnams skyrimo. Norint tapt pareigūnu, reikia pateikti prašymą ir praeiti tam tikrus atrankos etapus. Jeigu atitiksite reikalavimus, galėsite dalyvauti atrankoje. Šis procesas nėra trumpas, todėl siūlome paskubėti ir teikti prašymą per www.stokipolicija.lt
Vakaris
Sveiki, kada prasidės dokumentų priemimas 2026m į vienerių metų policininko programą? Ar galėsiu jau teikti dokumentus, nors esu dar dvyliktokas, o atestatas tik vasarą, ar priims mane į atranką?
LPM
Vakaris rašė: Sveiki, kada prasidės dokumentų priemimas 2026m į vienerių metų policininko programą? Ar galėsiu jau teikti dokumentus, nors esu dar dvyliktokas, o atestatas tik vasarą, ar priims mane į atranką?
Sveiki, prasidės nuo 2026 metų galimai š.m. vasario pirmų dienų, sekite lpm facebook svetainę arba www.stokipolicija.lt, kur matysite detalią informaciją po naujųjų metų. Taip, galma bus teikti prašymą mokantis 12oje klasėje, brandos diplomą pateiksite vėliau, kaip ir B kategorijos vairuotojo pažymėjimą galima pateikti vėliau. Turėsite praeiti visus atrankos etapus ir jei atitiksite visus reikalvimus, beliks laukti atrankos.
Evelina
Sveiki, kokios yra išimtys, negyventi bendrabutyje, stojant į įvadinius kursus. Ar didelis procentas neišlaikančių fizinių normatyvų? Ar įmanoma derinti studijas ir darbą? Ir jei gyvenu toli nuo savo gimtojo miesto, ar tai reiškia, kad privalėsiu ten grįžti dirbti?
LPM
Evelina rašė: Sveiki, kokios yra išimtys, negyventi bendrabutyje, stojant į įvadinius kursus. Ar didelis procentas neišlaikančių fizinių normatyvų? Ar įmanoma derinti studijas ir darbą? Ir jei gyvenu toli nuo savo gimtojo miesto, ar tai reiškia, kad privalėsiu ten grįžti dirbti?
Sveiki, išimtis taikoma esant argumentams, kiekvienas argumentas individualus. Reikia įvertinti, kad diena LPMe prasideda nuo 6 val. ryto tęsiasi iki 16-17 val., todėl reikia įvertinti šias aplinkybes galvojant apie prašymą negyventi bendrabutyje, ar pavyks užtikrinti esamą drausmę ir tvarką. Mokymo procesas intesyvu. Pareigūnas dirba pamainomis, grafikas tvirtinamas iš anksčiau, todėl šiuos klausimus galima bus derinti jau dirbant įstaigos viduje. Darbo vietos pateikiamos atrankos metu ir laimėjus atranką, pagal atrankos rezultatus, pretendentas gali pasirinkti norimą miestą ir pareigybę. Privalomumo dirbti ten kur gyveni, nėra. Detasenė informacija gali būti suteikta pasiskambinant 070060076.
Monika
Laba diena, Norėjau pasiteirauti gal jau žinote kada bus vykdoma atranka kitais metais (2026) stojantiems į įvadinius kursus? Taip pat ar konkrečiai Telšių VPK šiuo metu yra pateikęs poreikį naujiems policijos pareigūnams? Dėkoju iš anksto už jūsų atsakymą.
Gintarė
Sveiki, esu Vilnietė, turiu profesinį išsilavinimą, norint stotį į LPM būtina gyventį bendrabūtyje? Nes Auginu du mažamečius vaikus (2-6metų) .
LPM
Gintarė rašė: Sveiki, esu Vilnietė, turiu profesinį išsilavinimą, norint stotį į LPM būtina gyventį bendrabūtyje? Nes Auginu du mažamečius vaikus (2-6metų) .
Sveiki, taip. Jei ir būtų galimybė važinėti, labai rimtai reiktų apsvarstyti ar gebėsite įgyvendinti dienotvarkę: mokymo procesas vyksta daugiau nei 10 mėnesių, dienotvarkė prasideda nuo 6 val. tęsiasi iki 16-17 val., atsiskaitymai ir pasiruošimai tarpiniams atsiskaitymams, kurių neišlaikius, pasekmė - šalinimas iš mokyklos. Siūlome labai įvertinti savo galimybes.
LPM
Monika rašė: Laba diena, Norėjau pasiteirauti gal jau žinote kada bus vykdoma atranka kitais metais (2026) stojantiems į įvadinius kursus? Taip pat ar konkrečiai Telšių VPK šiuo metu yra pateikęs poreikį naujiems policijos pareigūnams? Dėkoju iš anksto už jūsų atsakymą.
Sveiki, preliminariai vasario mėnesį, bet tik tiems, kurie bus atitikę visus reikalvimus. Poreikis pateikiamas prieš pat atranką.

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]