XXX2009 02 04 • 62.212.206.196 cituotiMokausi Kauno ryšininkų mokykloje, pirmame kurse. Esu kilęs iš provincijos, todėl visada buvo noras išvažiuoti, kur nors toliau, susipažinti su miesto kultūra, infrostruktūra. Žinoma, galėjau pasilikti vidurinėje ir joje baigti dvyliką klasių, tačiau nusprendžiau eiti kitu keliu. O ar jis buvo pasirinktas teisingas, parodys tik laikas. Savo sprendimą argumentuočiau taip, jog pabaigus šią mokyklą galima gauti rekomendaciją į Kauno kolegiją, o tai yra nemažas pliusas tiems, kurie negalvoja apie valstybinius egzaminus, tačiau baigę profesinę mokyklą nori mokytis toliau. Specialybės pamokos tikrai vertos dėmesio (kompiuterinės technikos operatoriaus). Mokomės apie tinklus, kompiuterinę įrangą, el. skaičiuokles, programavimo pagrindų ir t.t. Vidurinėje mokykloje tik greitai ir po truputuką prabėgdavom visas šias temas, todėl vargu ar išeitu vidurinėje pagilinti IT žinias. Kas nori mokytis, tas mokosi... Aš pavyzdžiui, kitais metais laikysiu trys valstybinius egzaminus ir du mokyklinius, nes noriu mokytis toliau ir aukštesniame lygyje. Kitaip tariant, viskas priklauso nuo žmogaus. Jei jis eina į profesinę mokyklą "grybą pjauti", tai jis tą ir darys, bet jei ateina vedamas kitų tikslų, tas žmogus neprapuls. Noriu pasakyti, kad galimybė stoti profesinę mokyklą aukščiau yra ir jis reali. Reziumuojam. Mano planas toks: įgyti specialybę profesinėje mokykloje, tada išsilaikyti egzaminus ir stoti aukščiau. Pagal įgytą profesinį išsilavinimą, galėčiau dirbti po studijų, sau ramiai ir niekam netrukdomam. Papildomi pinigai studentui nepakenks :).
(blem, postai netilpo ir šiek tiek sumaišiau juos vietomis:))